TREN YATIRIMINDA ÇORUM YOK
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum’a yapılması planlanan demiryolu yatırımının ulusal basında hiç yer almamasına dikkat çekti. Yaptığı yazılı açıklamada, dönem dönem ulusal basında illeri ilgilendiren demiryolu yatırımı haberlerinin yer aldığını ifade eden Başaranhıncal, “Yüzeysel veya kapsamlı bir şekilde hazırlanan haberlerde, ilimizin demiryolu yatırımı ile ilgili hiçbir ifadeye rastlanılmamaktadır. Son olarak, Çarşamba günü ulusal basında yer alan detaylı bir haberde hızlı tren ve demiryolu yatırımlarının son durumları hakkında bilgiler yer almıştır. Ancak ilimiz demiryolu ile ilgili olarak, daha önceki haberlerde ve yayınlarda olduğu gibi bu haberde de Çorum ilinden bahsedilmemiş olması tereddütlere ve kafa karışıklıklarına neden olmuştur” diye konuştu.
Başaranhıncal, “Ancak şu bir gerçektir ki; Çorum ilimiz havaalanı talebi konusunda bugün, talebin dillendirildiği ilk günkü noktadadır. İlimizin hava alanı ihtiyacı olup olmaması, hangi kriterlere göre değerlendirilmelidir. Ülkemizin hava alanı yatırımları nasıl planlanmakta, ilimiz bu planın neresinde yer almaktadır. Dönem dönem hava alanı yatırımlarına bakıldığında, Çorum hava alanı orta vadeli bir proje gibi görünse bile, sanayi ve ticaret potansiyeli ve bir çok kriter açısından bizden çok altta olan illere yatırım gittiği görülmektedir. Bu durum hakkaniyetle bağdaşmamaktadır” dedi.
SİYASİ TEMSİLCİLER KONUŞMALI
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, açıklamasının son bölümünde, “Sonuç olarak; İlimizin gündeminde olan bu konular için yerel yönetimler, siyasi temsilciler bir araya gelerek konuların direk muhatapları ile görüşmeli ve elde edilen çıktılar kamu oyu ile paylaşılmalıdır. Bugüne kadar Çorum’un menfaatine atılan her adımı tüm üyeleri ile destekleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, bundan sonra da ilimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.