ENERYA ENERJİ’NİN HALKA ARZI ONAYLANDI
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Ahlatcı Holding iştiraki Enerya Enerji AŞ’nin halka açılma başvurularına onay verdiğini duyurdu.

Çorum merkezli Ahlatcı Holding bünyesindeki Enerya Enerji Anonim Şirketi’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Daha öncede Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. (AHGAZ) borsaya girmişti.
HOLDİNG AÇIKLAMA YAPTI
Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: ”Şirketimizin yüzde 99,7 oranında bağlı ortaklığı olan Enerya Enerji A.Ş’nin halka arz başvurusuna ilişkin olarak SPK düzenlemeleri uyarınca hazırlanan taslak izahname ve fon kullanım yeri raporunun da yer aldığı başvuru dosyasının SPK ve Borsa İstanbul A.Ş’ye eş zamanlı olarak teslim edildiği hususu 12.05.2023 tarihli özel durum açıklamamızla kamuoyuna duyurulmuştu. Şirketimizin yüzde 99,7 oranında bağlı ortaklığı olan Enerya Enerji A.Ş’nin halka arz edilmesi işlemine yönelik olarak SPK düzenlemeleri uyarınca SPK’ya yapmış olduğu başvurunun onaylandığı, 09.08.2023 tarihli ve 2023/47 sayılı SPK bülteninde ilan edilmiştir. Halka arz tarihinin belirlenmesini takiben ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.”